Пътнотранспортно произшествие с пострадал в Белоградчик

За изминалото денонощие в бюлетина на Областната дирекция на МВР се съобщава за две пътнотранспортни произшествия с пострадали.

Вчера, малко преди десет часа сутринта, на единен спешен телефон 112 е получено съобщение за катастрофа с пострадал в Белоградчик. 67-годишен жител на скалния град, при управление на лек автомобил от площад „Георги Бенковски“ към кръстовището на булевард „Съединение“, предприемайки ляв завой, е засякъл друга лека кола, управлявана от 53-годишен мъж. За да избегне удара, водачът на втория автомобил е предприел рязък десен завой, при което е блъснал други два автомобила, паркирани вдясно на пътното платно, единият от които с немска регистрация.

Вследствие на сблъсъка е причинена средна телесна повреда на 21-годишно момиче. Двамата водачи са отрицателни проби за алкохол. По случая в Районното полицейско управление в Белоградчик е образувано досъдебно производство.

Също вчера, около 14 и 40 часа, на пътя между село Срацимирово и град Димово, служители на реда са проверили товарен автомобил с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на 42-годишния водач е отчела над 1 промил алкохол. Мъжът е отказал кръвна проба. По случая в Районното полицейско управление в Кула е образувано бързо производство.

Повече по темата може да видите тази вечер в репортажа на Александър Русев в новините на ТВВ от 20:35 и на нашата фейсбук страница.