Нови правила за носене на защитни маски от утре

От утре, 11 август, защитна маска за лице ще трябва да бъде носена, когато хората се намират в лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Маски ще се изискват и при използването на градския транспорт. Изключение от изискването за носене на защитна маска се допуска за деца до 6-годишна възраст. Това е записано в заповедта на министърът на здравеопазването доктор Асен Меджидиев.

При възможност работният процес може да бъде организиран и в дистанционна форма или при работно време с променливи граници. В детските ясли и градини трябва да се провежда засилен сутрешен филтър за недопускане на деца с клинични симптоми на коронавирус и други заразни болести.

Данните на Единния информационен портал показват, че през последното денонощие са регистрирани близо 1640 случая на COVID-19 в страната. Броят на новодиагностицираните с коронавирусна инфекция във Видинска област е 19.

Повече по темата очаквайте в репортажа на Красимира Кръстева тази вечер в новините на ТВВ от 20:35 и на нашата фейсбук страница.