Обновена панорамна площадка радва жители и гости на Белоградчик

Община Белоградчик обнови панорамната площадка в началото на „Алея на здравето”.

От нея се открива гледка към централната група на природния феномен Белоградчишки скали. Мястото е любимо за срещи, наблюдение и снимки на фона на скалите и е много посещавано както от жителите, така и от гостите на града. Предишната дървена конструкция на съоръжението, изградено преди 17 години, е подменена с по-здрава метална такава, която е и с по-дълъг експлоатационен срок.

Припомняме, че старата площадка, заедно с още две по Алеята и по пътя за пещерата Лепеница бяха изградени по проект на Николай Димитров, изпълняван от Природозащитно дружество Белоградчик. Тогава проектът бе финансиран от местната администрация и Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество и бе изпълняван в периода 2005-2006 година. За изминалите години обаче обектът се амортизира напълно и община Белоградчик заложи в бюджета си финансови средства за ново строителство.

Повече по темата може да видите тази вечер в репортажа на Красимира Кръстева и Николина Маричова в новините на ТВВ от 20:35 и на нашата фейсбук страница.