Балетът „Хиляда и една нощ“ под Белоградчишките скали

В три поредни вечери, в рамките на фестивала „Опера на върховете – Белоградчишки скали“ зрителите се насладиха на балетния спектакъл „Хиляда и една нощ“.

С необичайните ритми, екзотичните мелодии, разкошните декори и костюми балетът „Хиляда и една нощ“ грабна публиката още с прозвучаването на първите акорди, за да я пренесе неусетно в света на древните приказки от Ориента. Постановката бе гледана с интерес и от децата, чиито родители бяха решили да им дадат първите насоки за среща с голямото изкуство.

Първата постановка бе изиграна на откритата сцена в подножието на Белоградчишките скали, следващите две бяха представени в спортната зала поради променливата метеорологична обстановка.

Фестивалът „Опера на върховете – Белоградчишки скали“ се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, по програмата “Възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински институти“. В периода от 18-ти до 21-ви август жителите и гостите на скалния град ще могат да гледат мюзикъла „Мама миа“.

Повече по темата може да гледате тази вечер в репортажа на Александър Русев в новините на ТВВ от 20:35. За пропусналите – може да гледате повторението на нашия youtube канал и facebook страница.