3 пътнотранспортни произшествия с пострадали за изминалото денонощие

В бюлетина на Областна дирекция Видин се съобщава за 3 пътнотранспортни произшествия с пострадали през изминалото денонощие.

СНИМКА: интернет

Тежка катастрофа на булевард „Панония“ във Видин, вчера около 16:20. 19-годишен видинчанин, шофирайки личния си автомобил с висока скорост, губи контрол над управлението на превозното средство. Следствие на това автомобилът излита от пътя като разрушава мантинелата, разделяща двете платна за движение. Навлиза в насрещното платно и е блъска движещ се автомобил, управляван от 55-годишна жена. Пострадало е пътуващото на задната седалка на първия автомобил 16-годишно момче, което е с фрактура на ключицата. Тестовете за алкохол и наркотици на двамата водачи са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

По-рано същия ден на единния спешен телефон 112 е постъпил сигнал за катастрофа с пострадала пешеходка на кръстовището на улица „Академик Стефан Младенов“ и булевард „Панония“. 86-годишен мъж, шофирайки личния си лек автомобил, предприел десен завой и ударил 75-годишна жена на пешеходната пътека. Пострадалата видинчанка е с фрактура, без опасност за живота. Тестът с дрегер на водача не е отчел наличие на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

В района на пътен възел „Брегово“, около 14 часа вчера, полицейски служители са проверили турски товарен автомобил с прикачено полуремарке. При тестване с дрегер пробата на водача е отчела наличие на алкохол – 1,84 промила. Мъжът е дал и кръвна проба за изследване. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Повече по темата може да видите в репортажа на Александър Русев тази вечер в новините на ТВВ от 20:35. За пропусналите – може да гледате повторението на нашия youtube канал и facebook страница.