“Нощ на литературата”

На 7 септември Видин става част от международния литературен формат, в които познати на обществеността личности ще четат откъси от съвременна европейска поезия и проза. Тя се провежда по едно и също време в различни градове на стария континент с начало 18 часа.

Целта на инициативата е публиката да се потопи в красотата на европейската литература и да помогне на читателите да изберат своя нов любим писател.

На три места във Видин почитателите ще могат да се докоснат до три избрани произведения. На сцената при БиблиоПощата, където директора на Видинската библиотека – Десислава Иванова ще чете откъси от детската книга “Хиляда чудеса” на италианския писател Джеронимо Стилън. Викторина с много награди очаква най-малките.

В Регионалната библиотека “Михалаки Георгиев” за възрастните ще чете Александър Русев – телевизионен водещ и репортер. Слушателите ще могат да чуят откъси от книгите “Игра за възрастни” и “Пазарен ден”. Същите две произведения ще бъдат представени и на третата локация – музей “Кръстата казарма”, от директора на Регионалния исторически музей – Христина Кирилова.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.