На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 30-ти септември изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации от физическите и юридическите лица. Това напомнят от пресцентъра на Националната агенция за приходите.

Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите.

За промени, свързани с декларираните данъци от предходната година това се прави с подаване на еднократна коригираща декларация, след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30-ти септември на текущата година.

Физическите лица могат да направят корекции в периода 30-ти април и 30-ти септември, уточняват от приходното ведомство. За юридическите лица, едноличните търговци, земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци и физическите лица, извършващи дейност като търговци, този срок започва след 30-ти юни и продължава до края на септември.

Те подават коригиращата си декларация онлайн, чрез електронните услуги на приходната агенция, достъпни с персонален идентификационен код или с електронен подпис. Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи от сайта на приходната агенция или на телефон 0700 18 700.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.