Жалби, сигнали и нарушения в изборния ден във Видинско

Две жалби и четири сигнала за нарушения на изборното законодателство във Видинска област са подадени в Районната избирателна комисия в изборния ден.

В изборния ден Любен Иванов, представляващ коалиция „Демократична България – Обединение“, е подал жалба, че в избирателните секции във видинския квартал „Нов път“ масово се гласува от лица, използващи чужди и неистински лични карти. Районната избирателна комисия във Видин е адресирала жалбата до Районна прокуратура по компетентност.

Любен Иванов е подал и втора жалба, че заместник-кметът на община Ново село е давал указания на членовете на секционна избирателна комисия как да организира и проведе изборния ден. Тя е оставена без уважение.

В неделния ден са постъпили общо 4 сигнала за нарушения на изборното законодателство от Александър Матеев, представляващ коалиция ГЕРБ-СДС. Две от тях – за предизборна агитация в село Антимово и за закани за саморазправа от член на секционна избирателна комисия в Нов път, са оставени без уважение. Другите два сигнала са приети като основателни. Те са аналогични – единият за наличие на разлепени агитационни материали на ДПС срещу изборна секция в село Арчар, община Димово, а другият – за разлепени агитационни материали на коалиция “Демократична България – Обединение“ в близост до избирателна секция в село Връв, община Брегово.

Повече по темата може да видите в следващия репортаж.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.