Кметът на Видин на среща с отбора на “Бдин-1923”

Кметът на Видин Цветан Ценков се срещна с ръководството и играчите на Футболен клуб „Бдин 1923”. Една от дискутираните по време на срещата теми бе осигуряването на финансов комфорт на отбора, за да продължи успешната победна серия.

Видинчани имат десет поредни победи от началото на първенството и заслужено са лидер във временното класиране на Северозападна трета лига. По време на срещата видинският кмет напомни, че общината предоставя на футболния клуб субсидия, която се определя с решение на общинския съвет.

За да се гарантира финансовата стабилност на отбора са необходими спонсори. Цветан Ценков е уверил отбора, че се водят разговори с основен спонсор, който да ги подкрепи клуба. До края на годината е осигурено финансово спокойствие, като ще продължат и усилията за намиране на дълготрайно решение.

Община Видин е подсигурила автобус, с който отборът да пътува за гостуванията си, така че досегашният проблем с транспорта е разрешен. Работи се и в посока осигуряване на необходимото финансиране за модернизацията на стадион Георги Бенковски. Община Видин разполага с готов проект, за чиято реализация ще се търси финансиране и от европейското фондове.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.