Росица Кирова: Ускоряване строителството на пътя Видин-Ботевград остава основната ми задача

„Безотговорното забавяне на строителството на пътя Видин – Ботевград и на проектирането на трасето София – Монтана с тунел под Петрохан, оставя едно от най-красивите кътчета на страната ни в икономическа изолация”. Това бяха думите на видинската народна представителка от коалиция ГЕРБ-СДС Росица Кирова.

По данни на Националния статистически институт, Видин остава един от регионите с най-ниски заплати в страната. „Където има магистрала, има икономика, има и високи заплати. Така е по протежението на магистрала „Тракия”. На север, където изграждането на магистрала Хемус е блокирано повече от година, заплатите остават сред най-ниските – заяви Росица Кирова. Тя поясни, че усторяване строителството на пътя до Видин остава нейна основна задача, още повече, че днес вече никой не отрича връзката между наличието на адекватна инфраструктура и икономическото развитие на регионите.

В приемната, организирана в неделния ден Росица Кирова се е срещнала с граждани, чиито проблеми са свързани със състоянието на региона. „За всички тях е повече от важно да следя за изпълнението на ангажиментите за адекватна инфраструктура и свързаност на Северозападна България. Това е шанса на нашият регион да се развие така, че да задържи своите жители и да привлече онези, които търсят препитание в чужбина” – коментира Кирова.

Приемната на видинската народна представителка и занапред ще е в неделните дни, а всеки делничен ден между 11 и 13 часа, в офиса гражданите могат да заявят своето желание за среща с Росица Кирова, както и да правят предложения и споделят идеи.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.