НАП спря над 130 сайта за онлайн залагания без лиценз

Приходната агенция спря над 130 сайта за онлайн залагания без лиценз. В същото време на сайта на агенцията са публикувани съвети за отговорна игра, както и тест за самооценка на хазартните навици на играчите.

Само за месец институцията е преустановила дейността на близо 50 нерегламентирани онлайн платформи за залози. По-голямата част от тези хазартни оператори имат разрешение да развиват дейността си в държави, извън Европейския съюз, но не и в България.

След публикуване на решението в страницата на агенцията, сайтовете посочени в него, следва да преустановят дейността си до 3 дни. Ако след изтичане на този срок, онлайн платформите са достъпни в България и през тях може да се правят залози от потребители в страната, то НАП сезира съда за издаване на разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до страниците и техните поддомейни.

Решенията на изпълнителния директор на приходната агенция, както и разпорежданията на Софийския районен съд се публикуват в рубриката Онлайн хазарт в сайта на агенцията. В същото време се поддържа и актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.