Повдигнаха обвинение на трафикант на мигранти

Районната прокуратура във Видин внесе обвинителен акт срещу 34-годишен мъж по делото за незаконен трафик на мигранти през държавната граница.

В ранните часове на 8-ми август, на граничния контролно-пропускателен пункт Дунав мост Видин – Калафат, митнически служители са извършили проверка на лек автомобил, пътуващ за Румъния. В хода ѝ бил установен тайник, изграден в пода между двете оси на колата. Водачът е признал за укрити две лица.

При отварянето на тайника в него са открити двама чужденци без документи за самоличност. За тях обвиняемият е заявил, че ги е взел от София с цел превоз до Австрия, за което му била заплатена сумата от по 1 000 лева на човек.

В показанията мигрантите, представили се като граждани от Сирия и Ирак, разказали за пътуването им до Турция, а впоследствие и до България с група от 53 човека. След незаконно влизане в страната и едноседмичен престой в гориста местност, се придвижили към столицата с таксиметров автомобил. Те планирали незаконно да пресекат българо-румънската границата с въпросния автомобил, но били открити и задържани от граничните власти.

Повече вижте в следващия репортаж.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.