Наркотици, грабеж и незаконна сеч през почивните дни във Видинско

За грабеж, незаконна сеч на дървесина, конфискувана акцизна стока и задържан мъж за притежание на наркотици се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР във Видин.

44-годишен видинчанин е бил задържан за притежание на наркотици. У лицето е намерена саморъчно сгъната цигара, реагираща на канабис при полевия наркотест. Последвало претърсване в обитавано от него жилище в града, където разследващите намерили и иззели два пакета с общо тегло 300 грама канабис. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, а срещу него е образувано досъдебно производство.

На 19-ти ноември, около 20 и 30 часа, на телефон 112 е получено съобщение за извършен грабеж в Белоградчик. 51-годишен мъж е бил нападнат от двама души, които чрез сила са му отнели мобилен телефон и сума от 270 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

Също в съботния ден, след получена информация, е извършено претърсване в имот в квартал „Нов път“, където са открити и иззети общо 22 800 къса цигари различна марка, без български акцизен бандерол. По случая са задържани две лица за срок до 24 часа.

В петъчния следобед, в село Бойница полицейски служители са спрели за проверка товарен автомобил с видинска регистрация – с 4 кубика дъб над указаното в превозни билети за 23 кубика, управляван от 56-годишен водач. Пристигналите за съдействие на място горски служители съставили на шофьора акт по Закон за горите. По случая в Районното полицейско управление в Кула е заведена преписка.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.