Над 250 000 недекларирани лева задържаха на Дунав мост 2

Недекларирана валута на обща стойност над 250 хиляди лева откриха митническите служители на Дунав мост 2. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Недекларирана валута с обща левова равностойност в размер на 254 209 лева е установена при 3 различни проверки на товарни автомобили в рамките само на няколко дни.

Първият случай е на 13-ти ноември в района на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат. При проверка на турски товарен автомобил митническите инспектори откриват недекларирани и скрити във възглавницата на водача 59 975 евро. И в трите случая са съставени актове по Валутния закон.

На 16-ти ноември, при друг случай в района на Дунав мост 2 митническите служители селектират за щателна проверка товарен автомобил, пътуващ от Чехия за Армения и преминаващ транзитно през България. По време на контрола е установено, че в кабината, под леглото на водача са укрити 4 пачки по 200 банкноти с номинал 50 евро на обща стойност 40 000 евро.

На 18-ти ноември също е спрян за проверка товарен автомобил, управляван от турски гражданин. При извършване на контролните действия инспекторите откриват недекларирани 30 000 евро, укрити в конструктивна кухина на кабината на превозното средство.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.