Напредва реставрацията на синагогата във Видин

До края на месец април е удължен срокът по проекта за реставрацията на видинската синагога и превръщането й в туристически обект „Културен център „Жул Паскин”.

В момента се извършват довършителни работи по двете сгради в обекта – самата синагога и новият посетителски център до нея. Правят се вътрешни и външни мазилки, поставя се дограма, работи се по покрива, по електрическите и отоплителни инсталации. Предстои полагането на подови настилки и боядисване, оформяне на околното пространство с алеи, озеленяване и изграждане на външно осветление. Ще се довърши и масивната външна оградата. Вече са сключени и договорите за вътрешното оборудване и обзавеждане.

Реставрираната по проекта синагога ще изпълнява функциите на музей, изложбено пространство, многофункционална зала за събития и парк. Проектът цели да върне някогашното достолепие и красота на сградата в Крайдунавския парк. В момента се изработва и концепция за новия културен център „Жул Паскин“ и превръщането му в атрактивен и привлекателен за туристите обект.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.