Ръст на регистрираните сайтове за онлайн залози

Националната агенция за приходите е регистрирала 16 сайта за онлайн залози, като за последната година те са 10, а до 2021-ва са били едва шест.

Спрените хазартни платформи заради липсата на лиценз са над 130, като пълният списък, както и този с регламентираните сайтове за онлайн залагания, са публикувани в официалната страница на приходната агенция и се актуализират своевременно. Съветва се потребителите, преди да започнат да залагат, да проверят дали платформата има лиценз или не.

От 12 декември приходната агенция подновява поддържането на регистъра на уязвимите лица. Той не е публичен, като достъп до него имат само ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на агенцията и хазартните оператори.

Искане за вписване в регистъра може да подаде всеки, който смята, че не може да контролира както времето, прекарано в хазартни игри, така и средствата, които изразходва за участието в тях. Важно е да се отбележи, че в  рубриката „Отговорен хазарт” в сайта на агенцията са публикувани съвети за отговорна игра, както и тест за самооценка на хазартните навици на играчите.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.