Богата коледна програма във Видин

„И тази година община Видин ще създаде празнична атмосфера в целия град, както с коледна украса, така и с богата културна програма” – заяви в итервю за Телевизия Видин заместник-кметът Борислава Борисова.

На централния площад Бдинци, в близост до фонтана вече е разположено над 8-метровото коледно дърво, което ще радва видинчани за празниците. Около елхата се позиционира и ансамбълът с Дядо Коледа и еленчетата, които най-много радват децата.

Със запалването на светлините на коледната елха на 09.12 в 17:00 часа, ще се постави и началото на поредица от инициативи в рамките на Коледно-новогодишната програма на община Видин. От 19 до 28 декември община Видин е подготвила коледно събитие под надслов „Зимна приказка”, което ще се проведе отново на площад Бдинци.

За жителите и гостите на крайдунавския град ще бъде  организира празник в новогодишната нощ. На площад “Бдинци” ще се радваме на специалното участие на любимия за много българи Орлин Павлов, градският духов оркестър и ансамбъл за народни песни и танци.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.