Жълт код за сняг и поледици в Северозапада

Заради образуването на снежна покривка и възможни заледявания шофьорите трябва да пътуват с автомобили, подготвени за зимни условия. За това предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Жълт предупредителен код за опасно време е въведен за областите Видин, Враца и Монтана в Северозападна България, както и за регионите на Перник и София. Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология, в нощта срещу четвъртък се очакват снеговалежи с възможност за натрупване на около 10 сантиметра снежна покривка и частични поледици на места.

Агенция “Пътна инфраструктура” апелира водачите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника. Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и са в готовност да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.