Изграждане на трасе Монтана-София с тунел под Петрохан?

„Повече от година и половина липсва яснота какви действия предприемат ресорните министри и институции, от които зависи реализацията на пътя Монтана-София с тунел под Петрохан” – заяви от парламентарната трибуна видинският народен представител Росица Кирова.

„Аз съм изцяло на ваша страна в битката да направим максимално бързо тунел под Петрохан, оценявайки колко е важно”. Това  заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков в отговор на въпрос от видинският народен представител Росица Кирова относно напредъка на процедурите по Оценката за въздействие на околната среда за прединвестиционното проучване на изграждане на трасе Монтана-София, с тунел под Петрохан.

За успешната реализация на процедурата по оценка на въздействие на околната среда е била предприета оптимизация и прецизиране на проектното трасе спрямо засягащи защитени зони от мрежа натура 2000 – отбеляза министърът на регионалното развитие и благоустройството. И допълни, че Агенция Пътна инфраструктура  е допълнила уведомлението си за инвестиционно намерение, като е предоставила на министерството три алтернативи за трасе на базата на което е било изискано изготвянето на доклад по ОВОС и оценка за съвместимост.

Всяко добро намерение и пожелание има смисъл само ако е подкрепено с действия. Очаквам започнатото от кабинета Борисов 3 за Северозапада да бъде завършено – категорична бе Росица Кирова.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.