Росица Кирова организира кръгла маса за развитие на минералните извори

Видинският народен представител Росица Кирова продължава усилената си дейност за развитието на минералните извори в Северозападна България. По нейна инициатива, съвместно с Камарата на минералните води утре в Народното събрание ще се проведе кръгла маса.

По време на организираната в Народното събрание кръгла маса ще бъдат обсъдени възможностите за разкриване, стопанисване, контрол и развитие на минералните води, в съответствие с европейските директиви и добрите световни практики. Тема ще бъде също и привличането на инвеститори, които да участват както с финансови средства, така и с технологични предложения и опит.

„Моята инициатива за развитието на минералните извори като природно богатство приобщава представители на законодателната власт, дипломатически мисии, изследователи и учени, кметове и неправителствени организации. Очаквам представители на общините, които имат такъв ресурс и искат да се възползват от опита и експертизата за разкриване на нови минерални извори. Общините в Северозапада и Видин също са сред поканените” – коментира народният представител Росица Кирова.

Припомняме че през септември 2021 година именно тя бе инициатор и организатор на първата кръгла маса в парламента, която беше насочена към възможностите за разкриване и използване на минералните извори във Видин. В резултат на високия обществен интерес се появи необходимостта от обединение за разработване на нови минерални извори и доразвиване на съществуващите по начин, които да допринесе за икономическо развитие на регионите.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.