Новини

„Заедно срещу дискриминацията и предразсъдъците”

Видин бе домакин на работен семинар „Заедно срещу дискриминацията и предразсъдъците”. В продължение на два дни в Областния информационен център бяха изнесени доклади и бяха проведени дискусии по темата. Във форума взеха участие представители на различни институции и неправителствени организации.

Събитието е в рамките на проекта „Укрепване на ролята на гражданските организации на уязвими общности в България да противодействат на дискриминацията, нетолерантността, езика на омразата и престъпленията от предразсъдъци“. Той е съфинансиран от програмата на Европейския съюз „Граждани, равенство, права и ценности“ 2021-ва / 2027-ма година и се изпълнява от консорциум, координиран от Български хелзинкски комитет, в партньорство със Сдружение „Организация ДРОМ“, Асоциация ИНТЕГРО, Либерална алтернатива за ромско гражданско обединение, Ромска академия за култура и образование и Младежката организация „Действие“.

В отделните панели и дискусии участваха представители на Комисията за защита от дискриминация, Българския Хелзинкски комитет, Областната администрация, Регионалния исторически музей, Детска педагогическа стая към Областната дирекция на МВР, Общинския съвет по наркотичните вещества, кметове, психолози, юристи, университетски преподаватели и други.