Новини

Трима дрогирани шофьори задържани във Видин

За трима задържани дрогирани шофьори вчера във Видин се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

33-годишен от град Видин, шофирал лек автомобил под въздействието на наркотично вещество е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. В сряда, около 2 часа след полунощ, по булевард „Панония“ полицейски служители са спрели за проверка кола с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на амфетамин. Мъжът е отказал проба за медицинско изследване и срещу него е образувано бързо производство.

Също сряда, около 14 и 30 часа на улица „Цар Симеон Велики“ униформени са спрели за проверка лек автомобил със софийска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на 33-годишния водач е реагирала положително на амфетамин. Аналогично и тук мъжът е отказал да даде проба, задържан е за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.

Около 21 часа снощи, отново на булевард „Панония“, при извършена проверка на лека кола с видинска регистрация полицаите установили, че водачът управлява след употреба на наркотични вещества и алкохол. Пробите отчели наличие на амфетамин и 1,63 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е дал проби за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ, задържан е в за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.