Новини

Обезопасяват движението по околовръстния път на Видин

Временна организация на движението по околовръстния път на град Видин ще намали рисковете от катастрофи, свързани с трафика към Дунав мост 2. Проектът за това ще бъде изготвен в рамките на месец.

Това решение беше взето на работна среща при министър-председателя Николай Денков по една от приоритетните теми на правителството, а именно – безопасността по пътищата. Идеята е в тъмната част на денонощието да бъде затворена една лента от околовръстното шосе на Видин и в нея да се организира временният престой на тежкотоварните автомобили. Мярката ще бъде приложена в рамките на летните месеци, когато движението към Дунав мост 2 между България и Румъния е особено интензивно.

До реалното изпълнение на проекта на място за трафика ще следят екипи на МВР, подпомагани от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и Националното тол управление. До края на септември тази година ще бъдат изградени физически разделители между посоките на движение в пътни участъци с повишена концентрация на пътно-транспортни произшествия. Те са избрани от Агенция „Пътна инфраструктура. По график продължава и т.нар. „всеобхватен контрол“ по пътищата, в който участват 6 институции. В рамките на последния месец той е реализиран на територията на 14 области на страната. Информацията от съвместните проверки предстои да бъде обобщена и анализирана. Въз основа на изводите от нея ще се вземат допълнителни мерки за превенция и безопасност.