ИнформацияНовини

Светослав Скорчев: Направихме много, но има още какво да свършим   

Община Видин работи върху проект за изцяло нова визия на Крайдунавския парк. Идеята на местната власт е той да запази цялостния си облик, но парковата мебел и осветление да бъдат подменени. Това заяви в предаването „Пресечна точка” по Телевизия Видин заместник-кметът на Община Видин Светослав Скорчев.

През изминалите четири години общинското ръководство е работило активно с цел подобряване условията на живот на нашите съграждани. Подобрени са и парковите зони за отдих в града, като в Крайдунавския парк е изградена и поливна система – от крепостта „Баба Вида” до Художествената галерия „Никола Петров”. Променена визия ще има и в пространството от Речна гара до Колодрума. Към момента Общината реализира дейности по няколко проекта по Оперативна програма „Региони в растеж”. Те трябва да бъдат завършени до края на календарната година.

Що се отнася до облагородяване на спортните съоражения, общината също постига значими успехи. Доказателство за това е атлетическата писта до стадион „Георги Бенковски”, която е с изцяло променена визия. Светослав Скорчев допълва, че през изминалите години не е имало разделение в средствата, предвидени за населените места от общината.

Общинското ръководство може да се похвали и с още спечелени проекти, един от които е за изграждането на физкултурен салон в училище „Иван Вазов”, на стойност милион и половина лева. Община Видин има разработени и подадени и редица други проекти, чиято обща стойност надхвърля 70 милиона лева, каза още Светослав Скорчев.