Новини

Партиите и коалициите не се споразумяха за състава на Общинската избирателна комисия във Видин

11 членове ще има Общинската избирателна комисия във Видин за предстоящите местни избори на 29-ти октомври. От тях ще има 1 председател, 4-ма заместник-председатели, 1 секретар и 5-ма редови членове. Това стана ясно по време на проведените днес консултации, открити от секретаря на общината Емилиян Енчев.

В консултациите участваха парламентарно представените политически сили и партиите и коалициите, които имат депутати в Европейския парламент. Това са: Политическа партия ГЕРБ, Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, Политическа партия „Възраждане“, Движението за права и свободи, БСП и Политическа партия „Има такъв народ“.

Партиите и коалициите не се споразумяха за състава на Общинската избирателна комисия, защото и представителите на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, и на Политическа партия „Възраждане“ дадоха заявка за секретарското място и не отстъпиха от позицията си. При създалата се ситуация протокол от консултациите ще бъде предоставен на Централната избирателна комисия, която ще вземе окончателното решение и ще назначи служебно състава на Общинската избирателна комисия във Видин.