Новини

Приключи онлайн конкурсът „Танцувай с мен”

Приключи онлайн конкурсът „Танцувай с мен”, който народно читалище „Просвета” в село Кутово проведе. В надпреварата се включиха деца и младежи от редица населени места от общината, а зрителският вот определи първите три места.

В продължение на седмици деца и младежи от цялата община изпращаха своите любителски видеоклипове, с които взеха участие в конкурса „Танцувай с мен”, организиран от народно читалище „Просвета-1937” в село Кутово. Първите три места бяха решени на база най-много харесвания в социалната мрежа. Близо 3 хиляди „лайка” донесоха първото място на Карина Пепова, самодейка при читалище „Паисий Хилендарски” в село Иново.

Почетното второ място зае младежки танцов състав „Ружинско хоро” при читалище „Христо Ботев” в село Ружинци. Техния любителски видеоклип получи 2732 харесвания. Изпълнението на Ивона Валерива я нареди на трето място, с над 450 харесвания.

Победителите получиха парични награди, а за всички участници са предвидени грамоти. Конкурсът е част от проект „Нов живот за танцов състав за изворен фолклор”, финансиран по Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество.