Новини

Живко Желев: „Убеден съм, че с всеобщи усилия ще изкачим отбора на „Бдин” на подобаващо място”

Отборът на „Бдин” Видин победи с 1 на 0 като гост „Розова долина” Казанлък в среща от втория предварителен кръг на турнира за Купата на България по футбол. Така с постигнатата победа „Бдин” се класира за шестнайсетина финалите на турнира, където ще участват и отборите от Първа лига. Двубоят в Казанлък бе дебютен за новия старши-треньор на видинчани Живко Желев.

Заради незадоволителните резултати на мъжкия отбор от началото на първенството на Втора професионална лига, ръководството на „Бдин” Видин взе решение да освободи старши треньора Венцеслав Иванов. Припомняме, че видинчани заемат предпоследното място в класирането, след като в първите осем кръга на първенството записаха пет загуби, две равенства и само една победа. Начело на „Бдин” застана Живко Желев, бивш наставник на Янтра Габрово и Литекс Ловеч. Той бе представен от ръководството на клуба непосредствено преди мача с Розова долина, Казанлък.

Пред камерата на Телевизия Видин Живко Желев заяви, че не е имал никакви колебания дали да поеме „Бдин“, макар и в средата на полусезона. : Убеден съм,  че с всеобщи усилия и на ръководството,  и на футболистите и на нас като треньорски екип, ще успеем да изкачим отбора на „Бдин“ на подобаващо място” – категоричен бе Живко Желев. Основната цел, която ще се преследва, е отборът на Бдин – Видин да се утвърди във Втора лига.

В неделя, 10 септември, „Бдин“ ще чества 100 години организиран футбол във Видин. Програмата включва детски футболен турнир, демонстративен мач между ветерани, тържествена церемония за отбелязване на годишнината, а кулминацията е от 18 часа, когато ще бъде изигран приятелски мач между отборите на „Бдин” и „Ботев” Враца. Следващият двубой от Втора лига пък е на 17 септември. Тогава „Бдин” Видин гостува на „Добруджа” Добрич.