Новини

Учителите ще получат увеличението на заплатите си, въпреки че бюджетът на община Видин не бе гласуван

Учителите ще получат увеличението на заплатите си, въпреки че бюджетът на Община Видин за 2023 година не бе приет. Това увериха от общинското ръководство. Кметът Цветан Ценков е поел ангажимент педагозите да получат средствата, които са си заработили.

Бюджетът на Община Видин не бе приет на вчерашното заседание на Общинския съвет, след като 15 от съветниците гласуваха за, 9 – против, а петима се въздържаха от вот. Това води след себе си редица трусове в общинската хазна, като потърпевши могат да се окажат работещите в системата на образованието. Уверението на общинското ръководство е, че учителите ще получат увеличението към своите трудови възнаграждения.

Култура, спорт, туризъм – почти всички сфери от работата на Община Видин ще бъдат засегнати заради неприемането на бюджета, категорична бе Борислава Борисова. А сред педагози и общински служители вече се заражда и притеснението дали полагаемите им се средства наистина ще се достигнат до тях.  Да спреш увеличението на заплатите на учителите в навечерието на 15-ти септември е неморално, категорична бе Борислава Борисова.