Новини

Видинското село Градец получи ехограф от професор Валентин Джонов

Село Градец получи дарение – ехограф, предоставен от професор Валентин Джонов, който е и почетен гражданин на Видин. Новата придобивка ще е в полза както на местните хора, така и на медицинските специалисти, които идват да преглеждат в селото.

Професор Валентин Джонов живее и работи в Швейцария. През годините назад той е участвал в редица каузи, които допринасят за подобряване на качеството на живот на хората във Видинска община. Видинското село Градец може да се похвали с нова придобивка – ехограф, който е осигурен от професор Джонов.

Близо две хиляди лева трябва да бъдат събрани и платени за разходи по доставката на ехографа. За тази цел кметството вече е започнало да събира средства, като половината от сумата вече е налице. През изминалата седмица местните хора имаха възможността да се възползват от безплатни прегледи, извършени от акушер-гинеколога доктор Георги Стайков от болница „Сърце и мозък” в Плевен. В утрешния ден специалисти в областта на ендокринологията ще бъдат на разположение на хората в село Градец. 

Записванията стават в в здравния кабинет в селото, който бе открит по проект „Укрепване на общинския капацитет в община Видин”. На 27 септември в селото ще дойде и лекар, който извършва прегледи на пациентите с диабет.