Новини

Кметът на с. Градец Илия Томов – с равносметка за извършеното през  изминалия мандат

Остават само две седмици до предизборната кампания, в която кандидати за кметове и общински съветници ще се борят за доверието на хората. Наш екип провери спазват ли си кметовете поетите обещания и какво са успели да свършат през изминалите четири години.

Изминалите четири години са повод за равносметка. Години, след които всеки кмет трябва да каже какво е свършил за населеното си място и за хората, които са му гласували доверие, казва кметът на село Градец Илия Томов. Той е начело на селото вече 12 години. Казва, че всеки ден от изминалите три мандата е работил в полза на населението, защото в противен случай времето е пропиляно.

Целогодишно кметство в село Градец полага усилия населеното място да изглежда приветливо. Редовно се косят тревните площи, поддържат се и детските площадки и съоръжения. Вече 12 години Илия Томов остава верен на своето обещание – да дава парично възнаграждение на всеки новороден жител на селото.

Стимулирането на раждаемостта е начин да се запази детската градина в селото, казва още Илия Томов. Община Видин е отпуснала и 15 хиляди лева, които са използвани за ремонт на четири от стаите в сградата на кметството. Други пет хиляди лева общински средства са вложени за укрепване на кладенци в селото.