ИнформацияНовини

Целта на коалицията СДС – НДСВ – „Новото време“ е др. Цветан Ценков да спечели изборите от първия път

Отправяме поглед към предстоящите местни избори на 29-ти октомври. Местната коалиция СДС – НДСВ – „Новото време“ регистрира в Общинската избирателна комисия кандидатите си за кметове и общински съветници.

Местната коалиция СДС – НДСВ – „Новото време“ регистрира пълна листа от 33-ма кандидати сред които ще има млади и нови лица, както и опитни хора с няколко мандата зад гърба си като общински съветници, доктор Цветан Ценков като кандидат за кмет на Община Видин за 2-ри мандат и 11 кандидати за кметове на по-малките населени места на територията на общината.
Областният координатор на СДС във Видин, който е председател и на сегашния Общински съвет Генади Велков, направи регистрацията като упълномощено от местната коалиция лице. Той обещава за воденето на позитивна кампания, въпреки вече разпространилите се слухове за това, че България е разпределена на това кой град, от коя партия ще бъде спечелен.

Председателят на предизборния щаб Мартин Дончев разясни пред камерата на Телевизия Видин целите, които си е поставила местната коалиция за предстоящия вот на 29-ти октомври. Това е спечелването на изборите от първия път, без балотаж, за което споделя той, има сериозни основания, а именно:

  • Най-ниският дълг на Община Видин на разплатени разходи от 2001 г.
  • Единственият мандат, в който са стартирали и довършени проекти в рамките на мандата. В това число пояснява и за казуса около Синагогата, в който освен подаването на документацията за кандидатстване на проекта, всички останали дейности са извършени от екипа на др. Цветан Ценков.
  • Доктор Ценков оставя толкова проекти, колкото предишните два мандата заедно. Като пояснение, под проект се разбира влязло в сила строително разрешение или кандидатстване по някоя от съответните програми.