БЮЛЕТИННовини

Криминалисти иззеха 35 кг канабис в село Арчар, а двама младежи са обвинени за побой над мъж в Динково

35 килограма канабис иззеха служители на Районното управление във Видин. По случая с полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан 50-годишен, криминално проявен видинчанин.

На 1 октомври, в гориста местност, в землището на село Арчар, криминалисти са заловили 50-годишния видинчанин в момент на обработка на конопени растения. На мястото са установили зелени съцветия и стръкове в процес на изсушаване. При полевия наркотест листната маса реагирала на канабис. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Иззети са центрофуга за обработване на съцветия, ножици, три въжета и две сушилки – ползвани за простор, както и други вещи. Предстои доклад в прокуратурата. Работата по случая продължава в рамките на образувано по описа на Районното управление във Видин досъдебно производство от Наказателния кодекс – съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

В съботния ден малко след 14,30 часа на телефон 112 е постъпил сигнал за установен в безпомощно състояние 37-годишен жител на Динково под дърво в кръстовище в селото. Мъжът бил транспортиран с линейка и настанен за лечение – с опасност за живота, във видинската болница. В хода на предприетото разследване криминалистите изяснили, че на пострадалия е нанесен побой. По случай са задържани двама пълнолетни местни жители, а на други двама – непълнолетни, била предоставена полицейска закрила. След доклад в Районна прокуратура – Видин на 1 октомври, двама – 19-годишен и 16-годишно момче, били привлечени в качеството на обвиняеми, с прокурорско постановление задържани за срок до 72 часа и приведени в следствения арест. Работата по разследването продължава в рамките на образувано досъдебно производство съгласно Наказателния кодекс.