Новини

НЧ „Цвят 1870” започна новата творческа година

Започна новата учебна и творческа 2023-та/2024-та година в Народно читалище „Цвят”. Културната институция предлага разнообразни школи, сред които английски език, пиано, аеробика и други. Най-новата школа, която започва от настоящата творческа година, е тази по шахмат.

Вече 153 години Народно читалище „Цвят” отваря врати за новия творчески сезон. Културната институция дава възможност на всяко дете да развие своята дарба с помощта на висококвалифицирани преподаватели. Читалището предлага на децата след първи клас школа по английски език. След навършени шест години възможностите са няколко – школа по народни танци; по народно пеене; школа по изобразително изкуство и по пиано. Студио по кино и театър и аеробика са отворени за ученици и възрастни. Най-новата школа, която читалище „Цвят” предлага, е тази по шахмат.

През изминалата творческа година школите към читалището са посещавани от 124 видински деца. Продължават записванията на деца и възрастни в различните школи към културната институция.