Новини

Съвместно учение на съставните части на Единната спасителна система

Областно съвместно учение на съставните части на Единната спасителна система при пътнотранспортни произшествия се проведе по-рано през деня. Темата на тазгодишното учение бе „Осигуряване на ефективно и адекватно реагиране на компетентните органи при получаване на сигнал за пътнотранспортно произшествие с пострадали” .  

Силите на Единната спасителна система обхваща Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, сектор „Пътна полиция”, Център за спешна медицинска помощ, Български червен кръст, Областно пътно управление, Областен отдел „Автомобилна администрация” и Община Видин. На място медицинския екип установява, че има четирима пострадали, за спасяването на които е необходима намесата на органите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Екип на Българския червен кръст също пристига на мястото на инцидента, като целта е да предостави психологическа подкрепа на пострадалите, които се не нуждаят от медицинска помощ. Силите на Единната спасителна система пристъпват към изваждане на тежко пострадалите в произшествието. След като на пострадалите е оказана първа помощ, те са отведени са лечение в многопрофилната болница „Света Петка”. На мястото на произшествието обаче възниква пожар, който ръководителят на място разпорежда да бъде угасен.

С намесата на терен от екипа на „Областно пътно управление” успешно бе завършено учението, ръководител на което е главен инспектор Генади Янчовски. Практическото преиграване на пътнотранспортното произшествие е с цел да се обучат и отиграят правилните действия при подобен вид инциденти, казва в заключение.