Новини

60 безработни лица и 13 работодатели се включиха в организираната трудова борса във Видин

Около 60 безработни и 13 работодатели се включиха в днешната трудова борса във Видин. Тя се организира от Дирекция „Бюро по труда” и е в рамките на информационната кампания „Да работиш е яко”.

Десетки търсещи работа лица и работодатели си дадоха среща по време на поредната трудова борса във Видин. Тя стана факт благодарение на проект „Готови за работа”. Той е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от европейския съюз, чрез Европейския социален фонд и Инициативата за младежка заетост. Трудовата борса официално бе открита от директора на Бюрото по труда във Видин Иван Иванов.

В днешната трудова борса участваха 13  работодатели. Те обявиха свободни работни места в различни сфери – транспортни и куриерски услуги, строителен бранш, шивашки дейности, хлебопроизводство, ресторантьорство. Едно от предложенията бе за работа в българската армия. На днешната трудова борса, всички заинтересовани безработни имаха възможност да разговарят с работодателите за предлаганите от тях свободни работни места.