Новини

Работна среща във връзка с организационно-техническата подготовка на предстоящите местни избори

Работна среща по въпросите на организационно – техническата подготовка на предстоящите местни избори се проведе по-рано през деня. Ангажираните в организирането и провеждането на изборите институции изразиха готовност при изпълнение на служебните си ангажименти.

Целта на работната среща бе координиране на дейностите, свързани с организационно-техническата подготовка на предстоящите местни избори на 29 октомври. „Без общите усилия на всички нас, няма как да протекат нормални, честни и демократични избори”, каза областният управител Иво Атанасов. По време на работната среща стана ясно, че всички общини на територията на област Видин ще получат бюлетините ден преди местния вот – на 28 октомври.

Областната дирекция на МВР във Видин също е предприела редица мерки с цел обезпечаване на обществения ред по време на предстоящите избори. От Държавна агенция „Национална сигурност” във Видин акцентираха върху създаденото национално междуведомствено звено за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите. 

Осигуряване на пожарната безопасност е основната задача на служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. В Районната прокуратура във Видин също е създадена необходимата организация във връзка с провеждането на предстоящите избори. От Районната прокуратура отбелязаха още, че съгласно Изборния кодекс,  от деня на регистрацията си всички кандидати се ползват с имунитет, тоест срещу тях не могат да бъдат повдигани обвинения, освен с разрешение на Централната избирателна комисия по направено мотивирано искане от главния прокурор.