ИнформацияНовини

ВИДИН Е В ШОК! Юлиян Петров е новият кмет на Видин!

Със заповед на областния управител Иво Атанасов, представител на управляващото мнозинство ГЕРБ, Демократична България, Продължаваме промяната, за временно изпълняващ длъжността кмет е назначен общинският съветник, избран от листата на БСП Юлиян Петров.

На практика с тази заповед областният управител отстрани досегашният изпълняващ длъжността кмет – Цветомира Илиева. Съгласно закона за ЗМСМА, чл.42, ако общинският съвет не е избрал временно изпълняващ длъжността кмет, областният управител може да назначи или заместник-кмет или общински съветник.

С назначението на един от големите експерти по управление на европейски проекти и финанси, назначеният от областния управител Юлиян Петров поема отговорността за довършването на проектите за монтаж на нови отоплителни уреди, реконструкцията на сградата на общината, санирането на 13 блока и довършването на площада в района от Младежкия дом до спортната зала. С особен интерес гражданите на Видин ще очакват решенията за изтичащия срок на договора на 30.10.2023 г. с фирмата за реконструкцията на булевард „Панония“.

За повече информация изгледайте репортажа.