Новини

Информационен ден по процедурата „Внедряване на иновации в предприятията“ във Видин

: Екип на Министерството на иновациите и растежа проведе информационен ден във Видин. Той бе насочен към разясняване на възможностите за финансиране по процедурата „Внедряване на иновации в предприятията“.

Информационният ден, който се проведе в залата на Общинския съвет във Видин, бе чат от разяснителна кампания по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-ва / 2027-ма година. По време на форума бяха разяснени различни аспекти на процедурата като видове проекти, условия за кандидатстване, допустими бенефициенти, вид на иновациите, финансирани дейности и други.

Презентацията пред видинския бизнес и гражданството изнесоха експертите Стоян Темелиев, Албена Мерачева, Силвия Методиева и Тони Шопов от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ на Министерството на иновациите и растежа. Предприятията могат да кандидатстват за финансиране на иновации в размер от 50 хиляди до 800 хиляди лева, в зависимост от вида им. Очаква се чрез цялата процедура в българската икономика да бъдат инвестирани около 3 милиарда лева през следващите години.