Новини

АСК „Жико – моторспорт” – призьор в отборни и индивидуални класирания на годишното награждаване на АФБ

Автомобилната федерация на България награди шампионите от сезон 2023 година в отделните дисциплини. Видинският автомобилен спортен клуб „Жико – моторспорт” отново е сред призьорите в цялата страна.  

Най-добрите състезатели и призьори през сезон 2023 са били отличени по време на церемония по връчване на наградите на Автомобилната федерация на България. Над 25 са състезателите от цяла България, които пилотират за видинския автомобилен клуб „Жико – моторспорт”, който отново е сред призьорите в страната. Иван Иванов и навигаторът му Румен Иванов си подсигуриха шампионската титла в тазгодишното генерално класиране в своя клас. Те са категорични призьори в рали спринт шампионата на България, в класа на автомобили до две хиляди кубика.

В рали крос шампионата „Жико – моторспорт” участва с два отбора от по пет състезатели. Пилотите от „Жико – моторспорт” са участвали в общо четири шампионата през сезона, като един от тях е бил в Сърбия. Най-младият и най-възрастният състезател в България пилотират за „Жико – Моторспорт”, добави в заключение Иван Иванов.