Новини

Протест на социалните работници във Видин

Служители на Дирекция „Социално подпомагане“ във Видин към Министерството на труда и социалната политика излязоха днес на едночасова предупредителна стачка. Исканията им бяха за по-високи заплати и достойно заплащане на техния труд.

Във втората половина на годината, след като през месец август Народното събрание прие закона за държавния бюджет с голямо закъснение, станахме свидетели на поредица от протести в цялата страна на представители на различни браншове. Основните искания на всички бяха за по-високи заплати и достойно заплащане на техния труд. Днес на едночасова ефективна стачка излязоха социалните работници във Видин, членове на Синдиката на административните служители към Конфедерацията на труда „Подкрепа“.

„Не на обидно ниските заплати!“, „Няма да мълчим повече!“, „Не искаме много, искаме заслуженото!“, „И за нас има инфлация!“, „Социалната работа е призвание, но в магазина искат пари!“, „Недоволни! Неоценени! Незаплатени!“ са част от лозунгите, които протестиращите издигнаха. Те се надяват техните искания да бъдат чути от управляващите и да залегнат като средства в изготвянето на бюджета за следващата 2024-та година.