Новини

Задържаха крадци, пияни и дрогирани шофьори във Видинско

За задържани извършители на битови кражби и пияни и дрогирани шофьори във Видинско се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР. През изминалото денонощие в региона е възникнал и един пожар.

В хода на проведени незабавни оперативно-издирвателни действия видинските криминалисти са разкрили извършителите на кражба на парична сума в размер на 2 340 лева и битови вещи от частен дом в село Ботево. Посегателството е било извършено на 11-ти декември. Ден по-късно авторите на деянието 39-годишен видинчанин и 38-годишен жител на село Слана бара, криминално проявени, са били установени и задържани. Те са привлечени в качеството на обвиняеми по образуваното по случая досъдебно производство и с прокурорско постановление мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа. Работата на разследващия екип продължава.

Вчера, в хода на проведена специализирана операция по метода на широкообхватния контрол, на кръстовището за село Цар Петрово пътни полицаи спрели за проверка товарен автомобил със софийска регистрация, фирмена собственост. При тестване с техническо средство за наличие на наркотични вещества пробата на водача, 24-годишен видинчанин, е реагирала положително на кокаин. Мъжът е дал и кръвна проба за медицинско изследване. По случая в Районното полицейско управление в Кула е образувано досъдебно производство.

Също вчера в Грамада униформени спрели за проверка 64-годишна местна жителка, която шофирала личния си лек автомобил с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на жената отчела наличие на алкохол 1,71 промила. Тя е дала и кръвна проба за изследване. Превозното средство било иззето по надлежния ред и репатрирано за съхранение в база на областната дирекция във Видин. По случая е образувано досъдебно производство.