Новини

Битови кражби, незаконна сеч и пожари във Видинско

За кражби, пожари, шофиране след употреба на алкохол и други нарушения съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Видин. Случаите са от изминалите почивни дни.

44-годишен видинчанин, шофирал личния си автомобил след употреба на алкохол. На 6 януари след един часа униформени спрели за проверка автомобил с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на водача е отчела наличие на алкохол 2,13 промила. Превозното средство било иззето по надлежния ред и репатрирано за съхранение в база на МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

От пресцентъра на Полицията във Видин съобщават и за самоделно поставена табела на товарен автомобил. На 6 януари около 9 и 30 сутринта на изхода на град Кула, полицейски екип спрял за проверка товарен автомобил с видинска регистрация – фирмена собственост. Превозното средство шофирал 65-годишен от Белоградчик. Униформените установили, че табелата с регистрационен номер, монтирана на задна горна греда на контейнера на автомобила е самоделна. По случая в Районното управление в Кула е образувано досъдебно производство.

Общо седем кубика немаркирани дърва без документи, доказващи законния им произход, са установили полицейски служители при извършени проверки в два частни адреса в село Арчар. Пристигналите за съдействие на място горски служители съставили на стопаните актове по Закона за горите. От полицията съобщават и за кражба, станала в община Чупрене. 40-годишен мъж и 33-годишна жена от село Търговище – заподозрени в кражба на парична сума от къща в селото, са били задържани в ареста на Районното управление в Белоградчик. Разследването по случая продължава, в районното управление е образувано досъдебно производство.