Новини

Безплатно измерване на кръвната захар се проведе в Дунавци

Безплатно измерване на кръвната захар се проведе днес в Дунавци. Скринингът е по инициатива на кмета Димчо Скорчев, а от него се възползваха десетки граждани.

Безплатният скриниг се провежда регулярно в Дунавци. Идеята е хората да изследват нивата на кръвната си захар и при нужда да бъдат насочени към специалист. Освен кръвната захар, специалисти от Асоциация „Диабет” измерваха и кръвното налягане на желаещите. В случай на високи стойности, хората получиха съвет за консултация със специалисти. Десетки жители на Дунавци се възползваха от безплатните медицински прегледи.

Три пъти в годината хората в Дунавци имат достъп до специалисти, които да измерят нивата на кръвната им захар. Във времето назад кметството е инициатор и на посещения от медици от град Плевен. По идея на Димчо Скорчев прегледите ще продължат и в бъдеще. Белодробни специалисти ще са следващите медици, от чиито услуги ще се възползват жителите на Дунавци. Прегледите се провеждат в социално – здравните кабинети, които бяха изградени по проект на община Видин.