Новини

Пожар в село Сланотрън остави цяло семейство без дом

Пожар в къща в село Сланотрън остави цяло семейство без дом. Само бързата реакция на кмета на селото е помогнала хората да бъдат настанени временно в Пенсионерския клуб. Наш екип се срещна с пострадалите.

62-годишната Татяна Йонова излиза от дома си в съботния ден, за да отиде до магазина. В къщата тя оставя двете си деца – на 37 и на 32 години. Минути след това е станал и инцидентът, при който, за щастие, няма пострадали членове на семейството. За инцидента разбира и кметът на Сланотрън Калин Пантов. Благодарение на неговата бърза реакция семейството вече има покрив над главите си, те са настанени временно в сградата на пенсионерски клуб в селото. По данни на Областната дирекция на МВР причината за пожара е неправилно ползване на отоплителен уред. Унищожени са 200 квадратни метра покривна конструкция, мебели и домашно имущество. На място са пристигнали два екипа на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, които успяват да спасят близките три сгради.

Семейството няма близки или роднини, при които да отседнат временно. Те остават в пенсионерския клуб, като желанието на Татяна Йонова е в скоро време да се върнат отново в дома си. Кметът е категоричен, че ще се търсят всякакви начини да бъде подпомогнато семейството, останало без покрив в студеното време през зимата. Вече има уверението от страна на община Видин и регионална дирекция „Социално подпомагане”, че ще получат необходимото съдействие. Приемат се и всякакъв вид дарения, които биха били в полза на пострадалото семейство.