Новини

Видинският драматичен театър подготвя спектакъла „Дороти и вълшебният свят на Оз”

В края на месец февруари на сцената на видинския драматичен театър ще оживее постановката за деца „Дороти и вълшебният свят на Оз”. Режисьорът Кирил Кирилов метафорично открехна завесата, за да разкаже повече за пиесата, по която екипът в момента усилено работи.

Дороти и вълшебният свят на Оз” е най-новото заглавие в културния афиш на видинския драматичен театър „Владимир Трандафилов.” Освен среща с добре познатите герои на американския писател Лиман Франк Баум, спектакълът ще предложи на публиката много песни и танци, които в момента се композират от диригента на градския духов оркестър Диляна Цанкова. Най-новото попълнение в трупата на театъра, популярният актьор Ивайло Симеонов ще влезе под кожата на Страхливия лъв. Своя актьорски дебют на сцената ще направи и Десислава Цветкова, която ще изиграе Тенекиения човек.

Не пропускайте в края на месец февруари да се насладите на премиерата на спектакъла „Дороти и вълшебният свят на Оз”. Очакват ви много вълнуващи и незабравими мигове с актьорите от видинския драматичен театър.