Новини

Над 90 650 000 лева е проектобюджетът на община Видин за 2024 година

Малко над 90 милиона и 650 хиляди лева е проектобюджетът на община Видин за настоящата 2024 година. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на най-важния финансов документ на общината, което се проведе в залата на местния парламент при засилен интерес от страна на гражданството и институциите.

Проектобюджетът на община Видин за 2024 година е съставен в съответствие със Закона за публичните финанси и Закона за държавния бюджет на Република България, както и с прогнозите за приходи от местни дейности през следващите 3 години. Отделните пера в бюджета бяха разяснени от заместник-кмета на община Видин по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие Цветомира Илиева, която изнесе повече детайли.

Останалите заместник кметовe на общината по Хуманитарни дейности и социална политика, по Европейски политики и инвестиции и по Устройство на територията и развитие на инфраструктурата също представиха приоритетите си. Какво се предвижда по отношение на техните ресори в настоящия бюджет ще ви разкажем в поредица от репортажи в следващите ни новинарски емисии.