Новини

Министър Богдан Богданов: Най-доброто за Видин престои

„Национална компания индустриални зони” има изготвен проект за финансиране на индустриалната зона във Видин. Предвидените средства са в размер на 25 милиона лева. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, който се срещна с местната и държавната власт във Видин. Средствата ще бъдат инвестирани във вътрешната инфраструктура, така че Видин да се превърне в регионален логистичен хъб.

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов се срещна с кмета на община Видин Цветан Ценков. На срещата присъстваха народният представител Любен Иванов и областният управител Иво Атанасов. Предмет на дискусията е било бъдещето на нашия град. Над 64 хиляди туристи са посетили Видин през изминалата година. Според министър Богданов тези данни са впечатляващи и туризмът трябва да продължи да е във фокуса на местната и държавната власт.

На срещата е обсъдено и развитието на индустриалната зона във Видин, която към момента се управлява от „Национална компания индустриални зони”. Министър Богданов е посетил на място във Видин и българската държавна млекопреработвателна компания. Ангажиментът на министерството на икономиката е да работи върху модернизацията в производството на дружеството.  Кметът Цветан Ценков благодари на правителството за оказаната подкрепа и шанса Видин да продължава да се развива.