Новини

Повече средства за образование, култура, спорт, туризъм, младежки и социалните дейности в Бюджет 2024 на община Видин

През 2024-та година са заложени повече средства за развитието на образованието, културата, спорта, туризма, младежките и социалните дейности. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на проектобюджета на община Видин.

Ръководството на община Видин продължава да следва избраната посока за превръщането на града ни в фестивален и културен център и атрактивна туристическа дестинация. Това заяви ресорният заместник кмет по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова. Друга сфера, която община Видин продължава да развива, е туризма. За него в бюджета за тази година са предвидени 132 350 лева, поясни Борисова.

Община Видин продължава да предоставя за безвъзмездно ползване материалната база и съоръженията на спортните клубове. В областта на образованието община Видин продължава политиката за подобряване на условията в училищата, детските градини и Градското ученическо общежитие. В бюджет 2024-та са предвидени и 20 000 лева за финансиране на двойки с репродуктивни проблеми.