Новини

Любен Иванов: С община Видин работихме в синхрон и успяхме да подготвим максимално много проекти

Община Видин получава финансиране на редица инфраструктурни проекти, както и за проектиране на такива. Това каза народният представител Любен Иванов. Със скорошното стартиране на програмата „Региони в растеж” Видин получава още един шанс – да раздели с Плевен 100 милиона лева на конкурентен принцип.

Част от проектите, за които Видин получаване финансиране, са за реконструкция на Крайдунавския парк, пети етап от реконструкцията на централната пешеходна зона, ремонт на двата обхода на Видин, както и пълен ремонт на пътя за село Въртоп. „А това ни дава възможност в следващите години да променим облика на Видин”, казва още Любен Иванов и допълва, че община Видин ще има възможност да кандидатства за допълнително финансиране през март, което ще в размер на около 12 милиона.

Идеята на местната и държавната власт е да бъде подготвен екип от експерти, които да работят само върху презентацията на Видин. Това е верният път за привличана на международни инвеститори, каза още народният представител Любен Иванов.