Новини

Община Белоградчик има редица проектни и инвестиционни намерения в сферата на туризма

Изграждане на приключенски парк, на велосипедна писта, на нов туристически информационен център, възстановяване на лятното кино. Това са само част от инвестиционните намерения на ръководния екип на община Белоградчик.

Развитието на туризма е един от основните приоритети пред ръководството на община Белоградчик. В тази връзка има редица проектни и инвестиционни намерения – заяви заместник–кметът на общината Ангел Боянов. Предстои облагородяване на паркинга и мястото около Белоградчишката крепост. Част от терена обаче принадлежи на държавен горски фонд, поради което ще трябва да бъде направена замяна с общински гори. В приключенския парк се предвижда изграждане на различни атракции, въжени съоръжения, стени за катерене. Ремонт ще бъде направен и на лятното кино, за да може още този сезон да има прожекции на филми и театрални постановки.

Пред входа и на изхода на пещера Магура предстои облагородяване на пространството. Ръководният екип на Белоградчик има  амбициозната идея в скалния град да бъде разкрита както младежка туристическа спалня, така и общински хотел. Ще се работи и в посока изграждането на нов туристически информационен и културен център, който да бъде разположен в сграда общинска собственост в центъра на Белоградчик. Сред намеренията на управленския екип на Белоградчик е и разкриването на велосипедна писта.